EmmaKliniek

Met Rita & Marleen Raaphorst
Rita & Marleen Raaphorst

Tijdens jouw opleiding bij de Kraamvrouwen Emmakliniek in Den Haag heb jij jouw ”Ooievaartje” verkregen (kraamopleiding). Waar jij jaren later nog plezier van had toen wij allemaal wat groter werden.

Gedurende jouw opleiding in de Emmakliniek zijn er diverse foto’s gemaakt van alle bevallingen waar je geassisteerd hebt. Je maakte foto’s van de pasgeborenen, bijzondere momenten, waarvan de mensen op de foto’s niet eens weten dat deze zijn vastgelegd en in albums geplakt zijn. Jij was duidelijk trots op je werk.

Nu (2016) weet ik wie er op deze foto staat, in 1965 werd Marleen geboren en jij was bij de bevalling om de arts en haar moeder Rita te assisteren. Wat bijzonder om contact te hebben gehad 51 jaar later! Dit gebeurde op een moment net voor jouw sterfdag. ”Signal form heaven!”

Van jouw tijd als kraamhulp in Oudewater en omstreken heb je genoten. Baby’s op de wereld helpen is toch heel bijzonder iedere keer weer.┬áDit deed je veelal in de weekenden zodat wij als kinderen daar weinig van merkte. Op die momenten mocht papa jouw rol overnemen, en was jij weer even gewoon Nel.

Ga naar de foto’s van de Emmakliniek

3 reacties op “EmmaKliniek

Reacties zijn gesloten.