Jaren 2000

Het jaar 2000 begon met een groot feest bij Ronald en Ineke, het milleniumfeest!! Veel familieleden waren erbij, waaronder jij. Wij hebben een ontzettende leuke avond gehad met elkaar! Ook in deze jaren gingen jullie weer richting Zwitserland meestal naar Bramois bij Sion dat ligt in Wallis, jullie favoriete stek! De Pyraneeën deden het ook altijd goed, verschillende keren zijn jullie daar geweest. Deze vakantie waren altijd weer met Arie en Hillie, mooie momenten die jullie daar met elkaar hebben gedeeld.

Op 29 juni 2001 trouwende Harald en Corine. Het was een prachtige dag! Deze dag was net zo bijzonder en speciaal als de andere trouwdagen van jullie kinderen. Lindsay was bruidsmeisje dat vond zij natuurlijk geweldig en jij genoot daar ook weer met volle teugen van.

Toen jullie in 2004 besloten naar Noorwegen op vakantie te gaan was ik erg benieuwd hoe jullie dat zouden vinden. Het was zoveel anders dan wat jullie al hadden gezien maar dit was een bijzondere reis, wel zeer vermoeiend. Als toetje zijn jullie in het najaar toch weer naar Bramois gegaan om daar nog te genieten en uit te rusten.

Italië was een favoriet van papa. Hij heeft daar een tijdje gewerkt toen hij nog jong was en vond het altijd weer leuk die kant uit te gaan. Dat deden jullie toen wij nog klein waren regelmatig maar jaren later gingen jullie nog steeds soms die kant uit.

In 2005 werd er een neven en nichten dag georganiseerd, daarin kregen jullie een lesje jambe maar ook de creatieve kant van de familie kwam boven water. Deze dag was een dag om nooit te vergeten, wat een lol hebben jullie gehad.

In november 2005 waren jullie ook 40 jaar getrouwd, en dat is best een prestatie! Uiteraard werd dit groots aangepakt en vierde jullie dit met familie en vrienden. Er zijn filmpjes gemaakt van alle sketches die er waren deze avond. Het is leuk die weer terug te zien.

In 2006 gingen jullie een ballonvaart doen, spannend dat wel. Het was een heel gedoe om in het bakje te komen maar het was de moeite waard. Wat een stilte daarboven en wat ontzettend mooi. Alles van dit al is vastgelegd op foto’s. Bij het zien van de foto’s druipt het plezier er vanaf.

In het voorjaar besloten Erwin en ik te gaan trouwen. Dit was eigenlijk niet echt gepland, hadden net een huis gekocht en als samengesteld gezin wil je de dingen goed regelen. Jullie waren op vakantie toen deze dag passeerde. Op 27 april 2007 gaven wij elkaar het ja woord in het bijzijn van onze kinderen maar zonder jullie. De keuze om het zo te doen was voor jou een enorme teleurstelling, want ook daar was je graag bij geweest. Gelukkig hebben wij dit uit kunnen praten en achter ons gelaten.

Op 2 oktober 2009 was het eindelijk zover, jaren daarvoor had ik jou beloofd samen met jou naar Gerda en Jan te gaan in de USA, het kwam er steeds maar niet van maar toen was het eindelijk zover. Gerda en Jan woonden toen al jaren in Center Moriches op Long Island. Dit ligt op ruim 2 uur rijden van New York City waar wij natuurlijk ook samen zijn geweest. Je was er met papa ook al eerder geweest in 2001. Deze tijd met jou daar kan niemand mij meer afpakken, wij hebben daar zoveel plezier gehad en veel gesprekken gevoerd Wij zijn twee maal in New York geweest en hebben daar van alles bekeken. Ook mocht een bezoekje aan het theater niet ontbreken op Broadway. Ik weet nog goed dat je naast mij zat, alles ging natuurlijk in het Engels. Je moest mij steeds vragen wat er werd gezegd. Na deze reis besloot je dan ook dat je nu toch echt op Engelse les moest gaan en dat deed je. Het afscheid was zwaar en wij beloofde ooit samen weer terug te komen. Lindsay is in 2013 naar New York geweest en is toen ook op bezoek geweest bij Gerda en Jan. Ook dat volgde je dan op de voet, maakte je zorgen of alles wel goed zou gaan. Daarnaast vond het ook heel speciaal dat jouw kleindochter op bezoek was bij jouw vriendin.

Tussen jullie vakanties naar het buitenland gingen jullie een vaak nog een paar weekjes weg in eigen land. Lekker kamperen, fietsen mee en het liefst ook nog een paar familieleden. Dit waren snoepreisjes, zo noemde jij dat! Als ik zei dan; ‘’gaan jullie nu alweer weg’’ jij zie dan stee vast: ‘’eten moeten wij overal en de kosten vallen wel mee’’. Jullie gingen veelal naar zg. boeren-campings. Daar zijn natuurlijk veel foto’s van gemaakt en is daardoor oor altijd vastgelegd.

Tussen alle foto’s zitten er natuurlijk ook foto’s van de club Rotterdammers waar jullie altijd contact mee hebben gehouden. Eén tot twee maal per jaar kwamen jullie bij elkaar om weer eens ouderwets bij te kletsen. De laatste was in mrt 2013.

Onze laatste gezinsbijeenkomst was in maart 2013 tijdens de paasdagen. Jij wilde per se dat dit op de Dijkgraaflaan zou gaan gebeuren. Voor kerstdiner hadden wij vooruit besloten dat dit bij één van de kinderen zou gaan plaatsvinden. Dat nam je mij eigenlijk kwalijk want jij wilde dit bij jullie thuis, maar je was toen ook al ziek. Met de paasbrunch lukte het mij niet jou daar vanaf te praten ook al was je al langere een tijd niet in orde. Je kampte nog steeds na oud en nieuw met gezondheid problemen en had voor de 3e keer een longontsteking. Helpen mocht, maar jij wilde dat gewoon bij jullie in huis vieren. Ik legde mij daarbij neer. Achteraf lijkt het alsof je onbewust aanvoelde dat er iets op stapel stond. Het was belangrijk dat de paasbrunch bij jullie was, je wilde zelf graag alles regelen. Mijn lieve mam!

Klik hier voor foto’s uit de jaren 2000