Zeehospitium

Op het Zeehos, zoals je dit zelf noemde, startte jij jouw carrière als verpleegkundige. Het Zeehospitium lag in de duinen bij Kijkduin. Je begon daar jouw opleiding rond 1960. Een geweldige tijd, veel vriendschappen werden hier dan ook geboren. Gerda, Irene, Mary, Corrie, Hennie en nog vele andere. Na jouw tijd hier hield je met sommige het contact. Andere kwam je jaren later weer tegen op de eerste reünie. Er volgden er nog meer in loop der jaren. Je genoot hier met volle teugen van. Herinneringen ophalen, lachen, oude anekdotes, het was er dan allemaal. Wat een lol hadden jullie dan. Toen wij samen bij Jan & Gerda waren heb ik ook genoten van alle verhalen uit die tijd. Jullie konden bijna niet stoppen, geweldig om naar te luisteren.

Gek genoeg heb ik van deze tijd niet heel veel foto’s kunnen vinden. Waarschijnlijk zijn er meer, bij andere wellicht, ik hoop ze dan alsnog te krijgen.

Klik hier voor de foto’s uit de Zeehos tijd

1 reactie op “Zeehospitium

  1. Heb tussen de jaren 1960 en 1970 zo’n 5 jaar als patient in het zeehospitium opgenomen geweest en vele malen aan polio geopereerd door Dr. de Moll van Otterloo en Dr. van der Bas. Dus in die tijd ook verpleegd. Ik herken op de foto verschillende verpleegsters. Ik heb foto’s meestal van de kinderafdeling.

    Ik ben het verplegend personeel ontzettend dankbaar waaronder je moeder, zij waren deskundig en goed opgeleid.

    Met vriendelijke groet,
    Jan Bloks

Reacties zijn gesloten.