Zwanger/kinderen

Vier kinderen bracht jij op de wereld. De oudste werd geboren op 24 augustus 1966, hij kreeg de naam Jorgen Oscar. Jij was toen pas 24 jaar oud en nog maar net getrouwd. Een jaar later werd Ingrid Ingeborg geboren op 18 augustus 1967. Dat was best aanpoten met een baby en Jorgen die nog 1 jaar moest worden. Op 8 januari 1970 werd Bjorn Olof geboren en als hekkensluiter Harald Lars op 2 november 1972.

De beginjaren met vier kleine kinderen waren best heftig. Wij woonde in een bovenwoning op de Burgemeester Meineszlaan in Rotterdam. Het was een hele onderneming om even een stukje te wandelen. Wandelwagen naar beneden, kinderen naar beneden en dan hopen dat niemand de wandelwagen had “meegenomen” dat is helaas wel gebeurd.

Harald was net 2 jaar toen wij naar Oudewater verhuisde. Daar werden wij in het begin als ´stadse mensen´ gecategoriseerd. Jij deed erg je best de Oudewaternaren beter te leren kennen. Al snel werd je opgenomen in deze gemeenschap. Je zat in het bestuur van de plattelandsvrouwen waar je een “gouwe” tijd hebt gehad. Organiseren was echt jouw ding en dat deed je ook vaak vol overgave. Op Christelijke Immanuëlschool hebben wij allemaal onze lagere school doorlopen. Na school zat jij altijd klaar met thee en een koekje, heel traditioneel.

Je ging weer aan het werk toen Jorgen en ik al op het voortgezet onderwijs zaten. Je werd nachtzuster in de Wulverhorst waar je uiteindelijk tot je pensioen hebt gewerkt. De begin jaren daar moest je de nachten alleen doen met als back up zuster Spruit. Jaren later gingen jullie met twee nachtzusters de nachtdienst draaien wat natuurlijk veel gezelliger was. Vaak kwam ik s’avonds nog even bij je langs. Er gebeurde eigenlijk altijd wel iets. Ik kan er wel een boek over schrijven zoveel dingen die jij daar hebt meegemaakt.

Klik hier voor de foto’s